Archívum

Heti idézet

“A világ is több sokkal, ha kinyujtózunk,

nagy hegyekre mászunk.”

(József Attila)

TDK 2018. évi munkaterve

Az elmúlt egy hónapban rendkívül sikeresen kezdtük meg az új Tanévet, nem csupán visszazökkentünk a munkánk menetébe, de egy magasabb szintre emeltük azt. Legyünk hát büszkék az eddigi eredményeinkre, és álljon itt összefoglalásként a szeptember learatott gyümölcse, és a készülőben lévő további megmozdulásunk:

-Kutatók Éjszakája 2018:
Idén vettünk részt eddig a legnagyobb létszámban, a legsokszínűbb programsorokon, a legnagyobb külsős érdeklődéssel és a szervezést tekintve is a leggördülékenyebben kivitelezve a KÉ programjaink. Csupa pozitív visszajelzés érkezett, Csilla néni posztolta az iskola honlapjára.

-Tagságújítás:
1) Az első félév kiemelt feladatának jegyében szórólapokat készítettünk, és osztjuk szét folyamatosan a diákság (+szüleik) között
2) A 7.G, ill. a 9.C osztály szülői értekezletét meglátogattuk, és direkte hirdettük magunkat számukra
3) A moznaplón keresztül a kedves szülők szélesebb rétege értesülhet létezésünkről
4) “Ki vagyunk plakátolva” mindenhol, a jövőhét végéig még összesen 5 bemondás lesz Rólunk

-“Szoborpucolás”
A mai nap folyamán -régi tervünket valóra váltva- összeszedtük a szemetet az iskola előtti zöld területen, az arra érdemes részeken összegereblyéztünk, visszametszettük a növényzetet, hogy a József Attila-szobor az arra kijelölt ösvényen is megközelíthető legyen.
Letisztítottuk a szobrot, eltávolítottuk a korhadt/rothadt koszorúkat, ill. a megfolyt/olvashatatlan díszszalagokat, és helyére a TDK nevével fémjelezett koszorút helyeztünk

-A jövő szele
Számos tervünk igényelt tisztes háttérmunkát, amelyek babérjait a későbbiekben arathatjuk majd le. A teljesség igénye nélkül:
1) Tóth Bence-féle egészségügyi/orvosi orientált délután/”szakkör” előkészítése: beszélgetés a mentőszolgálatról és az orvostanhallgatói létről, rövid előadás+kérdezz-felelek (okt.25., hirdetését hamarosan kezdjük)
2) Lions-club általi szakmai orientációs délutáni foglalkozások előkészítése: a tavalyi példájára zajlik az egyeztetés, csütörtökön véglegesítem Hégely Péterrel az elképzeléseinket (meghívott az irodájába…)
3) Múmiás előadás+pesti kiállítás meglátogatása
4) “TDK-s privilégiumok” kibővítése tanári segédkezéssel (tanári javaslatok alapján: vándorelőadások, szabad alkotói órák,stb.)

Alant látható egy rövid képes összefoglaló a Kutatók Éjszakájáról (ill. rólunk), az írásos értékelőm a napról, valamint egy pár kép a mai Szoborpucolásról.

Tisztelettel köszönöm mindenki munkáját, aki hozzájárult az eddigi érdemeinkhez, kiemelten:
Krisztina Gál tanárainkkal való állandó kapcsolattartás, konstruktív javaslatok, stb.
Tamás Molnár szülői értekezlet látogatás
Batizi Eszter szobortakarításban való segédkezés

Ha valaki esetleg busás szabadidejében extra munkát szeretne magának, a TDK teendők dokumentumban talál bőven.

Csak így tovább!

Ignácz Máté, 12.C

TDK-elnök

Eseménynaptár

2018. november
h k s c p s v
« aug    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Our Facebook Page