Archívum

Heti idézet

“A világ is több sokkal, ha kinyujtózunk,

nagy hegyekre mászunk.”

(József Attila)

Kutatók éjszakáján jártunk…

A Nyáry Pál Tudományos Diákkör szervezésében iskolánk immáron hagyományszerűen idén is részt vett a Kutatók Éjszakája nevű Európa-szerte megrendezett ismeretterjesztő fesztiválon.

A TDK –tartva magát régi alapvetéseihez- fontos célul tűzte ki, hogy minél szélesebb közönséghez jusson el ez a lehetőség iskolai szinten, ill. a sokszínű, változatos alternatív programterveinkkel a lehető legtöbb igényt igyekeztünk kiszolgálni. Ennek fényében büszkék lehetünk rá, hogy 35 fővel, 3 eltérő programsort élhettünk át ezen a szeptemberi estén.

Ki-ki kedve szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, az ELTE BTK-n, a SOTE különböző szakklinikáin, ill. az Állatorvostudományi Egyetemen olthatta tudásszomját, és vehetett részt a demokráciáról, kiberbűnözésről, fonetikáról-hangképzésről, kortárs pszichiátriáról, őssejt-kezelésről, és számos egyéb témáról szóló előadásokon. A nap ”tudományos fénypontját” legtöbbünk szerint a Kutya anatómiáját bemutató boncolás jelentette.

Köszönettel tartozom minden Diáktársamnak, aki velünk tartott, illetve minden kísérő Pedagógusnak, akik még gördülékenyebbé és szabályozottabbá tették az amúgy is flottul zajló délutánunkat. Remélem, hogy a jövő tanévekben legalább ilyen színvonalas eseményben lehet majd részük a diákoknak.

Monor, 2018.09.30.                                                                                                                                         Ignácz Máté

TDK-elnök

Eseménynaptár

2018. november
h k s c p s v
« aug    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Our Facebook Page