Archívum

Heti idézet

„Jelentem hát a hölgyeknek s uraknak, Hogy míg önök itt ölébe csücsültek Pezsgős jókedvnek s rózsás hangulatnak, S mulatnak, Azalatt meghalt az öreg Náthán, Akinek bánat-batyu volt a hátán, Meghalt a könnyet mázoló, Vesékbe gázoló, Rossz portékákkal házaló Ó esztendő, S most új, vígabb élet kezdendő!”
                                                        Tóth Árpád                

Öregdiák Egyesület alapítása

Öregdiák Egyesület alakult a József Attila Gimnáziumban

Március 24-én egy újabb létesítménnyel gazdagodott Monor városa, amikor ünnepélyes keretek között átadták a József Attila Gimnázium új épületszárnyát. Ezen a napon nemcsak anyagiakban gyarapodott, hanem szellemiekben is bővült a középiskola. Az avatást követően alakult meg ugyanis a gimnázium egykori tanulóit, tanárait és dolgozóit soraiba szólító “JAG-falva lakói” Öregdiák Egyesület. Megyeri István, az iskola igazgatója és az új egyesület megválasztott elnöke egyik iskolai beszédében hívta életre és mutatta be, milyen is lenne az a “JAG-falva”, amely a József Attila Gimnázium elmúlt 59 évében végzett diákok virtuális lakhelye volna: Jagfalvának több mint 6000 lakosa között szinte az összes szakma és hivatás végzőit megtalálhatnánk. Lenne saját óvodája, iskolája, kórháza, rendőrsége, bírósága. Saját lakói termelnék, és saját kereskedői árulnák a portékát. Sőt, kutatóintézete, televíziója és diplomatái is lennének. Az öregdiák egyesület alapítói ezt a virtuális közösséget kívánják megfoghatóbbá tenni, és – ami még fontosabb az alma maternek – volt és jelenlegi diákjainak segítő kezével formálni. A volt diáktársak között a kapcsolattartás ápolásán túl az egyesület célul tűzte a József Attila Gimnáziumban folytatott oktató-nevelő munka és a diákélet támogatását, az iskola eredményeinek népszerűsítését, és nem utolsó sorban a diákévek óta szerzett tapasztalatok átadását.

Az ünnepélyes megalakulást követően minden volt diákot szeretettel várnak soraikba a “JAG-falva lakói” Öregdiák Egyesület tagjai. Jelentkezni lehet Hajdú Zoltánnénál lehet a Városi Könyvtár elérhetőségein.

Vig András Gergő

Megjelent a Monori Strázsa, 2010. januári számában.

Eseménynaptár

2019. január
h k s c p s v
« aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Our Facebook Page

Oláh István Alapítvány

Neve: Oláh István Alapítvány a monori József Attila Gimnázium és Szakgimnáziumért

Adószám:        18660513-1-13

Számlaszám:   65100015-10012349

Székhelye: A monori József Attila Gimnázium és Szakgimnázium Monor, Ady Endre u. 12-14.