Archívum

Heti idézet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tavaszi sugár aranyburokba fonta
A zsenge bokrokat, s a bimbók reszkető
Selyemgubóiból zománcos fényü pompa,
Ezer szelíd szirom lepkéje tört elő.

Tóth Árpád: A tavaszi sugár

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tornacsarnok avatása

tornacsarnok2 tornacsarnok1
Partnerek lettünk

Egy iskola, és még inkább egy igazgató életében ritka percek ezek. Ritka, hogy egy új épületet avatnak, és ritka, hogy ilyen jeles közösség előtt szólhatok.

Közösség ez a szó eredendő értelmében, mert a cél elérése érdekében mindenki tevőlegesen részt vett, azt nézve, hogy hogyan lehet a feladatot közös erővel megoldani, és nem a kifogásokat mondani. Melegség tölti el a szívemet, mert sehol sem találkoztam zárt ajtókkal.

Köszönöm ezt Önöknek!

Köszönöm a barátságot, amelyet mindig érezhettünk. 2000 nyarán aggodalom, és szorongás volt bennünk, amikor a Városi Önkormányzat új gazdának adott. Az aggodalom és szorongás elmúlt.

Monor Város, amikor a fenntartás jogát, terhét átadta Pest megye Önkormányzatának, ezt azzal a szándékkal tette, hogy a helyi oktatási intézményeket jobb sorsra, jobb körülmények közé helyezze a felszabaduló erőforrásokból. Ezt derekasan meg is tette, mert oktatási intézményei színvonalasan, biztonságosan működnek, és ez idő alatt két óvodát épített, általános iskolát bővített, a gimnáziumba pedig tornacsarnokot. Intézményei csinosítására rendszeresen lehetőséget ad. Mi az új fenntartónknál az elmúlt idő alatt megbecsülést, barátságot, biztonságos működést kaptunk.

A szó megkívánt értelmében partnerek lettünk.

2001-ben az 50 éves születésnapját ünneplő iskolánk közösségét a Közgyűlés és annak elnöke Pest megye zászlójával köszöntötte, eredményeinket vezetőink mindig észreveszik, elismerik. Igyekeztünk, mi is a tőlünk telhető erőfeszítéseket megtenni, sohasem vártuk azt a bizonyos „sült galambot”.

Először Monoron majd Pest megyében a döntéshozókkal a legnagyobb egyetértésben kiteljesítettük a finanszírozási modellünket, amelyet már nem is hívnak másként, mint „Felfin”. A megyei, a városi kulturális és közéleti feladatokban szerepet vállalunk, és igyekezünk minden fórumon megjeleníteni Monor és Pest megye értékeit.

Tudjuk, hogy a barátsághoz két ember kell. Igazi öröm számunkra az is, hogy a monori polgárok jóindulatát, megbecsülését és segítő szándékát élvezzük. Kollégáimmal úgy dolgozunk, hogy a szeretetre méltók legyünk.

Köszönet mindenért!

Remélem a csillagok sokáig vigyáznak ránk, hogy emberi lényünk jobbika kerekedjen felül mindig bennünk, és emberi esendőségünk ne akadályozzon minket céljaink elérésében, emberségünk kiterjesztésében, hivatásunk hitének megtartásában.

Óhajtom, hogy az egymás felé vezető útjainkban ne legyenek torlaszok, és legyen erőnk arra – ha mégis odakerülnek – hogy azokat félre tudjuk tolni.

Megyeri István

  1. október 30-án, a tornacsarnok avatásán elhangzott beszéd szerkesztett változata.

Eseménynaptár

2019. május
h k s c p s v
« aug    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

VEKOP 7.3.3.-17-2017-00001

Our Facebook Page

Oláh István Alapítvány

Neve: Oláh István Alapítvány a monori József Attila Gimnázium és Szakgimnáziumért

Adószám:        18660513-1-13

Számlaszám:   65100015-10012349

Székhelye: A monori József Attila Gimnázium és Szakgimnázium Monor, Ady Endre u. 12-14.